Bolo de Arroz

Dulciurile portugheze nu s-au încheiat o dată cu pasteis de nata. A venit rândul unor mini brioșe, din făină de orez, să fie reinterpretate cu cacauă: Bolo de Arroz. Și au ieșit minunat, puțin nisipoase și sfărâmicioase, dar foarte gustoase.
Veți vedea în video că am improvizat o formă în care le-am copt. O puteți face foarte ușor în forme de hârtie de brioșe, sau, de ce nu, într-o tavă de chec și apoi să o tăiați felii. Dacă vreți să faceți și voi trucul cu hărtia de copt, folosiți niște inele de inox, pentru că se vor așeza mai bine, și nu umpleți foarte mult forma, pentru că va crește și se va revărsa.

În altă ordine de idei, Portugalia e mai aproape cu Bolo de Arroz. ”Dar… parcă era alb, nu?” La el acasă! Aici e cu Cacauă în Bucate!

Bolo de Arroz
Serves 8
Write a review
Print
Prep Time
25 min
Cook Time
30 min
Total Time
55 min
Prep Time
25 min
Cook Time
30 min
Total Time
55 min
Ingredients
  1. 150 gr făină de orez
  2. 50 gr făină de grâu
  3. 3 ouă
  4. 100 gr unt
  5. 100 gr zahăr
  6. 2 linguri Cacauă în Bucate
  7. O lingură de praf de copt
  8. 1/2 Vanilie, 1/2 coajă de portocală
Cacaua în Bucate http://cacauainbucate.ro/

04. July 2015
Tags: , , |

Leave a Reply

Required fields are marked *